Ga naar hoofdinhoud

Wachttijd per 22-08-2023: 3 weken

Achtergrond informatie omtrent Wachttijden DermaHaven

Op deze pagina vindt u achtergrond informatie omtrent wachttijden zoals voorgeschreven door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZA). Deze regeling beoogt wachttijden voor u op eenduidige wijze transparant en vergelijkbaar beschikbaar te maken. De wachttijden worden vermeld in kalenderdagen.

Berekening wachttijden

Onze wachttijden polikliniek en diagnostiek zijn gebaseerd op de actuele situatie. Dit betekent dat het gaat om de wachttijd vanaf het maken van een afspraak tot uw eerste polikliniekbezoek of het moment van toepassing van een diagnostiek (actuele gemiddelde wachttijd).  

De wachttijden voor onze behandelingen worden retrospectief berekend. Dit betekent dat er gekeken wordt naar de gemiddelde effectieve wachttijd van de behandeling in de afgelopen maand (maandelijkse gemiddelde wachttijd).

Wachttijden kunnen helaas door omstandigheden afwijken, zoals door onvoorziene omstandigheden en de beschikbaarheid van een specifieke specialist. Er kunnen derhalve geen rechten worden ontleend aan deze gegevens.

Treeknorm en wachtlijstbemiddeling

Wanneer u de wachttijd te lang vindt, kunt u altijd contact met ons opnemen of uw zorgverzekeraar vragen om wachtlijstbemiddeling. Uw zorgverzekeraar kan u hierin ondersteunen, zodat u mogelijk sneller geholpen kunt worden. De maximaal aanvaardbare wachttijd die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk is overeengekomen (de Treeknorm) bedraagt voor de toegang tot de polikliniek en diagnostiek 4 weken. Voor behandeling is de maximaal aanvaardbare wachttijd 7 weken.

Back To Top