Ga naar hoofdinhoud

Voor (huid)klachten die zich voordoen in het ‘zwembroekgebied’, het gebied rond anus, penis en vagina, kunt u ook bij ons terecht. Deze klachten kunnen bestaan uit jeuk, pijnlijke kloofjes, huidverkleuringen of bloedverlies. 

Tijdens het sella-spreekuur stelt de arts u vragen over uw klachten en over bijvoorbeeld uw ontlastingspatroon of menstruatie. Ook andere onderwerpen als allergieën, eerdere behandelingen, seksueel contact en door u gebruikte geneesmiddelen komen aan bod.

Voor het onderzoek wordt u gevraagd uw onderlichaam te ontbloten en plaats te nemen in een onderzoeksstoel die gekanteld kan worden en in de hoogte verstelbaar is. Vervolgens onderzoekt de arts uw onderlichaam. Soms doet de arts met behulp van een proctoscoop of een speculum – wanneer daartoe aanleiding is – verder onderzoek. Een proctoscoop is een kort ‘kijkbuisje’ bedoeld voor onderzoek van de anus en een speculum is een eendenbektang. In een enkel geval kan het nodig zijn dat de arts een klein stukje huid voor aanvullend onderzoek afneemt. Dit gebeurt onder plaatselijke verdoving. Zodra er een diagnose is gesteld, krijgt u hierover informatie en adviezen. Meestal kan de arts u direct behandelen of een behandeling met een crème of zalf meegeven voor thuis.
Het is niet nodig om laxeermiddelen te gebruiken vóór het bezoek aan het spreekuur.

Voorbeelden van huidziekten waarvoor u op het sella-spreekuur terecht kunt:

Back To Top