Ga naar hoofdinhoud

Voor (huid)klachten die zich voordoen in het ‘zwembroekgebied’, het gebied rond anus, penis en vulva, kunt u ook bij ons terecht. Deze klachten kunnen bestaan uit jeuk, pijnlijke kloofjes, huidverkleuringen of bloedverlies. 

Tijdens het spreekuur stelt de arts u vragen over uw klachten en over bijvoorbeeld uw ontlastingspatroon of menstruatie. Ook andere onderwerpen zoals eerdere behandelingen, seksueel contact en door u gebruikte geneesmiddelen komen aan bod.

Voor het onderzoek wordt u gevraagd om uw broek en onderbroek uit te doen. Daarna neemt u plaats in een speciale onderzoeksstoel of onderzoeksbank. Soms gebruikt de arts een proctoscoop of een speculum. Een proctoscoop is een kort ‘kijkbuisje’ bedoeld voor onderzoek van de anus. Een speculum is een eendenbektang voor onderzoek van de vagina. In een enkel geval kan het nodig zijn dat de arts een klein stukje huid voor aanvullend onderzoek afneemt. Dit gebeurt onder plaatselijke verdoving. Zodra er een diagnose is gesteld, krijgt u hierover informatie en adviezen. Meestal kan de arts u direct behandelen of een behandeling met een crème of zalf meegeven voor thuis. Het is niet nodig om laxeermiddelen te gebruiken vóór het bezoek aan het spreekuur en u kunt vooraf ook gewoon eten en drinken.

 

Voorbeelden van huidziekten waarvoor u op het spreekuur terecht kunt:

Voorbeelden van huidziekten waarvoor u op het sella-spreekuur terecht kunt:

Back To Top