Ga naar hoofdinhoud

Heeft u verdachte plekjes of is er bij u huidkanker geconstateerd? U kunt bij ons alle werkdagen terecht bij alle dermatologen. 

Behandeling

Als een arts huidkanker vermoedt, dan wordt de plek gefotografeerd. Onder plaatselijke verdoving wordt een hapje van de huid (biopt) genomen en onderzocht. Afhankelijk van de uitslag wordt een behandelplan opgesteld. Kwaadaardige huidaandoening kunnen we wegsnijden (excisie). In nauwe samenwerking met het Erasmus MC bieden wij ook een speciale vorm van wegsnijden (excisie) aan. Dit wordt Mohs’ micrografische chirurgie genoemd (kortweg Mohs’ chirurgie). Dit is een speciale chirurgische techniek voor het verwijderen van huidkanker. Klik hier voor meer informatie over Mohs’ chirurgie.

Mohs’ micrografische chirurgie

In de Dermahaven is ook beschikking over de methode  Mohs’ micrografische chirurgie. Op één dag wordt de tumor verwijderd, het weefsel onderzocht en de wond gehecht. Begin jaren veertig ontwikkelde Frederick Mohs, professor chirurgie in de Verenigde Staten, een manier om huidkanker te behandelen.  Met deze behandeling kan de huidkanker volledig worden verwijderd zonder onnodig weefsel weg te halen. Dit doen we door tijdens de ingreep direct te beoordelen of de snijranden van een stukje weggesneden huid vrij zijn van tumorcellen. Mocht dit niet het geval zijn dan wordt alleen daar waar onder de microscoop nog kanker te zien is meer weefsel weggesneden. Of u in aanmerking komt voor deze behandeling is afhankelijk van het type huidkanker en de lokalisatie.

Dermatoloog
mr. dr. E. R. M. de Haas MBA

Dermatoloog
dr. S.C. Flohil

Back To Top