skip to Main Content
Erasmus MC Aesthetics; een eerlijk advies
van dermatologen gespecialiseerd in cosmetiek

Erasmus MC Aesthetics is enkele jaren geleden opgericht en dit kenniscentrum voor cosmetische dermatologie is recent vanuit het Erasmus MC verhuisd naar DermaHaven.

Dermatologen zijn gespecialiseerd in de huid en in aandoeningen van de huid. In DermaHaven specialiseren artsen en dermatologen in de laatste fase van de opleiding zich in de cosmetische dermatologie onder leiding van dr. Velthuis (dermatoloog DermaHaven en Erasmus MC, oprichter van Velthuiskliniek) en dr. Onderdijk dermatoloog DermaHaven en Erasmus MC).

Onze doelstelling is u een eerlijk advies te geven en een goede behandeling, gebaseerd op gedegen en waar mogelijk wetenschappelijke kennis.

Tijdens een eerste consult bespreken we uw wensen en zullen we u na een gezichtsanalyse een vrijblijvend advies geven.

Botox
Fillers
Lipofilling
MiraDry
Ooglid-correcties
Peelings
Silhouette soft draadlift
Rejuvenation

Botox

Botox is een tijdelijke spierontspanner die gebruikt kan worden voor de behandeling van rimpels. Met botox is het mogelijk rimpels te voorkomen, verzachten of zelfs te laten verdwijnen wanneer deze worden veroorzaakt door het gebruik van spieren. Dit geldt voor bijvoorbeeld fronsrimpels, voorhoofdslijnen en kraaienpootjes. De botox zorgt ervoor dat de spier minder of geheel niet meer kan samentrekken, waardoor bestaande rimpels afnemen en het ontstaan van nieuwe rimpels wordt voorkomen. Het effect van botox houdt ongeveer 3 tot 4 maanden aan. Na meerdere behandelingen houdt het effect over het algemeen langer aan. Tevens kan botox gebruikt worden bij overmatig zweten van bijvoorbeeld de oksels en handen en bij flushing (overmatig blozen) door rosacea.

Fillers

Hyaluronzuur fillers worden gebruikt voor het herstel van volumeverlies ten gevolge van het verouderingsproces. Door veroudering neemt de hoeveelheid vet, bot en spiermassa in het gezicht af. Dit kan mede de oorzaak zijn van rimpels en vermoeid uiterlijk. Fillers kunnen ook gebruikt worden voor het opvullen van fijne lijntjes, bv rond de mond en het opvullen van de lippen, het verstrakken van de kaaklijn en het herstellen van volume in het gezicht. Na een behandeling met een filler kan het effect afhankelijk van het behandelde gebied tot wel meer dan een jaar aanhouden. Daarnaast zijn er ook fillers die ingezet kunnen worden voor huidverbetering.

Lipofilling

Behandeling met hyaluronzuurfillers is niet altijd mogelijk. Wanneer er in het verleden een behandeling met permanente fillers heeft plaatsgevonden bijvoorbeeld. Ook  kunnen er andere redenen zijn waarom hyaluronzuurfillers niet toegepast kunnen worden. Het volumeverlies dat ontstaat door het verouderingsproces kan dan opgevuld worden door middel van lichaamseigen vet. Hierbij wordt van een andere plek op het lichaam, vaak de buik of flanken, vet geoogst en na bewerking ingebracht in het gelaat.

MiraDry

Overmatig zweten is een heel vervelende aandoening waarvoor verschillende therapieën bestaan waaronder injecties met botox. Botox vermindert het overmatige zweten aanzienlijk, echter een nadeel is dat het een tijdelijk effect betreft. De MiraDry is een behandeling met een effect dat tenminste meerdere jaren aanhoudt en mogelijk zelfs langer. De techniek berust op het verwarmen van de zweetklieren waardoor deze kapot gaan en uiteindelijk verdwijnen. De MiraDry behandeling wordt sinds 2011 toegepast, eerst in de Verenigde Staten, maar nu ook in Nederland.

Ooglidcorrecties

Door afname van de elasticiteit van de huid met de jaren kunnen er  hangende oogleden ontstaan. Dit kan ertoe leiden dat een gedeelte van het bovenste ooglid op de wimpers gaat rusten. Hierdoor wordt het openen van de ogen moeilijker en kan naar verloop van tijd het gezichtsveld en dus ook het zicht verminderd worden. Tevens kan door het uitzakken van de oogleden een nog jong gezicht veel vermoeider en ouder lijken. Een correctie van de bovenoogleden kan in deze situatie een sterke verbetering aanbrengen.

Peelings

Peelings worden gebruikt om de huid een frissere uitstraling te geven en rimpels te verminderen. Er zijn verschillende soorten peelings, waaronder fruitzuurpeelings, TCA-peelings, fenol peelings en peelings waarbij een CO2 laser wordt gebruikt (resurfacing). De diepte van de peeling is van invloed is op het uiteindelijke resultaat. De diepte van rimpels en een aantal andere aspecten van de huid zoals zonschade zijn van belang voor de keuze uit de verschillende peelings.

Silhouette soft draadlift

Silhouette Soft is een hechtdraad met absorbeerbare polymelkzuur kegeltjes die in de huid worden gebracht om een liftend effect te krijgen. Door het trekken aan de huid door de kegeltjes wordt het behandelgebied subtiel gelift met een frissere uitstraling als gevolg.

Rejuvenation

Naast rejuvenation van het gelaat is het ook mogelijk om met fillers de handen te ‘verjongen’. Verjonging en verbetering van de conditie van de huid is vrijwel altijd mogelijk en met verschillende technieken te behalen.

Tijdens een eerste consult nemen we uw wensen door en besteden we uitgebreid tijd om uw huid te analyseren. Aan het einde van het consult zullen we u een vrijblijvend behandeladvies op maat voorleggen.

Belkyra

Vaak bestaat een onderkin voor een groot deel uit vet. Een behandeling met Belkyra richt zich op dit vet. Het bestanddeel deoxycholinezuur, dat van nature voorkomt in het lichaam, zorgt ervoor dat het vet wordt afgebroken. De behandeling wordt meestal een aantal keer herhaald voor het gewenste resultaat.

Lasers

In samenwerking met het Erasmus MC bieden wij verschillende laserbehandelingen aan, waaronder behandeling van couperose, tatoeages en huidverjonging en resurfacing.

Afspraak maken

Tijdens een eerste consult nemen we uw wensen door en besteden we uitgebreid tijd om uw huid te analyseren. Aan het einde van het consult zullen we u een vrijblijvend behandeladvies op maat voorleggen.

Voor het maken van een afspraak voor een intakgesprek op het cosmetiek spreekuur van de afdeling Cosmetische Dermatologie van het DermaHaven kunt u onderstaand contactformulier invullen of een email sturen naar info@dermahaven.nl ovv uw naam, geboortedatum en telefoonnummer en uw eventuele gewenste behandeling. Indien gewenst kunt u ook telefonisch contact opnemen met de polikliniek op 010-4043417.

Download hieronder de folders

Informatiefolder algemeen

Informatiefolder botuline toxine en fillers

Informatiefolder lipofilling

Informatiefolder ooglidcorrecties

Informatiefolder peelings

Informatiefolder miraDry behandeling

Informatiefolder botox behandeling blozen (flushing)

Teamleden

DermaHaven__0000_Peter aangepast definitief

Dermatoloog
dr. P.J. Velthuis

Dr. Velthuis is dermatoloog en sinds meer dan 25 jaar werkzaam binnen de cosmetische dermatologie. Hij is opgeleid tot dermatoloog in het Universitair Medisch Centrum te Utrecht, waar hij tevens zijn promotieonderzoek heeft gedaan. In 1995 opende hij de eerste vestiging van Velthuis kliniek.

Dr. Velthuis is werkzaam in zowel DermaHaven als in het Erasmus MC.

DermaHaven__0003_Armanda aangepast definitief

Dermatoloog
dr. A.J. Onderdijk

Dr. Onderdijk is dermatoloog en opgeleid in de cosmetische dermatologie door dr. Velthuis in het Erasmus MC. Ze is gepromoveerd op psoriasis en heeft als aandachtsgebieden de cosmetische dermatologie en de Mohschirurgie. Daarnaast voert zij ook bovenooglidcorrecties uit.

Dr. Onderdijk is werkzaam in zowel DermaHaven als in het Erasmus MC.

Prijs in euro’s (incl 21% BTW)

1e consult (intake)60
Botox 1 locatie150
Botox 2 locaties275
Botox 3 locaties350
Botox full face350
Botox klein gebied (wenkbrauwlift/gummy smile/bunny lines/kin/DAO75
Botox hyperhidrosis (overmatig zweten) oksels (behandeling in Erasmus MC)450
Botox flushing250
Filler: Juvederm smile 0,55 ml250
Juvederm ultra 0,55 ml250
Juvederm ultra 2/3/4/volbella/volift/voluma 1 ml400
Juvederm 2e/3e/4e spuitje in zelfde behandeling300
Lipofilling1250
Silhouette draadlift 2 draadjes900
Silhouette draadlift 4 draadjes1500

Miradry 1e behandeling1450
Miradry 2e behandeling1150
Radiesse 1,5 ml450
Intake Blepharoplastiek (ooglidcorrectie)60
Blepharoplastiek; bovenste oogleden750
Excisie, 1 goedaardige afwijking200
Excisie, 2 goedaardige afwijkingen350
Excisie, 3 goedaardige afwijkingen450
Shave/Coagulatie, 10 minuten85
Shave/Coagulatie, 20 minuten150
Sclerocompressietherapie, per been145
Anti trombose kousen30
Muller behandeling485
TCA peeling450
Botox hyperhidrosis handen800

Afspraak maken

Naam
Adres
Postcode
Plaats
BSN nummer
Geboortedatum
E-mail
Verwezen via huisarts specialistAnders
contact_DSC6216

Afspraak maken
010 -4043417 of via formulier

Back To Top